Sant Jordi
Aquestes són les tres llibreries gavanenques que participen en l'iniciativa "Llibreries Obertes"

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Gavà recorda en un comunicat que aquest dijous 23 d’abril és Sant Jordi, “una diada en que catalans i catalanes la celebren al carrer, gaudint de l’inici de la primavera, triant i remenant llibres de les diverses paradetes al carrer, amb la oportunitat que el seu autor favorit els signi el llibre i, el més important, acabar comprant llibres i roses per les persones estimades, sense oblidar que també és una ocasió en que els infants tinguin un sa contacte amb la lectura en un ambient molt festiu”.

Els republicans destaquen, però, que enguany, com una conseqüència més de la crisi del coronavirus, Sant Jordi no es podrà celebrar d’aquesta manera: “Malgrat que evidentment no es pot comparar en gravetat amb el fet de contraure la malaltia o perdre algú proper, és una mostra de com aquesta crisi ha trencat la vida quotidiana i els hàbits de vida de la població”.

Tot i que s’ha proposat el 23 de juliol com a data per celebrar la diada de Sant Jordi al carrer, “no es pot assegurar que es pugui celebrar en aquesta data, ni molt menys saber exactament com serà el format en que es pugui fer. Una mostra més de la incertesa que provoca una crisi com aquesta”.

Ara bé, ERC vol posar de manifest que, malgrat el confinament i les restriccions, des de la societat civil s’han emprés diverses iniciatives per, d’alguna manera, poder seguir celebrant aquesta diada des de casa, i en destaca el programa activitats on també podreu trobar el contacte de floristeries i llibreries de Gavà per fer comandes online de roses i llibres”.

Concretament pel que fa als llibres, ERC Gavà destaca la iniciativa de “Llibreries obertes” que es fa a nivell de tot Catalunya i on hi són presents tres llibreries de Gavà: Pelegrín, Star Books, i Tres Paraguas. Aquesta iniciativa consisteix en que “pots triar i comprar un llibre dins un ampli catàleg per regalar-ho a qui vulguis de manera telemàtica. En el moment de fer la comprar, tries la llibreria on la persona a qui li regalis el llibre el podrà anar a recollir un cop acabi el confinament i, a més, serà la llibreria que rebrà els diners”. La formació republicana destaca que, a més, en el web de la iniciativa “els llibreters hi han compartit ressenyes i recomanacions que intenten suplir els consells que normalment et poden fer en el moment de comprar un llibre”.

ERC destaca tanmateix que “a Gavà, si bé no només per Sant Jordi, s’ha creat un blog que recull la oferta de comerços de Gavà que fan servei a domicili, amb una publicació específica per la diada de Sant Jordi, amb enllaços a llibreries i floristeries. És una magnífica iniciativa per donar suport al comerç local”.

Finalment, des d’ERC Gavà llencen un missatge molt clar: “Desitgem a tots els gavanecs i gavanenques que passeu, malgrat la greu situació que estem vivint, una bona diada de Sant Jordi. Com sempre, des d’ERC-Gavà agraïm, una vegada més, la gran feina que els/les professionals de la salut estan duent a terme, extensiu a tots els/les treballadors/es que garanteixen els subministraments bàsic i, també, agraïm i encoratgem el conjunt de la població que ha de romandre confinada durant tants dies per tal d’aturar l’expansió del coronavirus”.