zona blava
ERC demana una aplicació mòbil per gestionar la zona blava (Foto: cortesia ERC)

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Gavà demanarà al govern municipal “que faci un projecte concret per tal que s’habiliti una aplicació mòbil per a l’ús de la zona blava i que s’implementi el més aviat possible”. Esquerra reconeix que en els actuals pressupostos es menciona incorporar per al 2021 l’ús d’una app, però “no es concreta ni com ni quan és farà, si és que realment es fa: a Gavà no sempre es compleix el que hi ha als pressupostos”.

Es tracta d’una petició dels republicans que no és nova, ja que l’abril del 2017 ja van presentar un Prec en el Ple Municipal demanant precisament això. Recorden des d’ERC que, quan ells van presentar aquest Prec l’any 2017, “municipis propers ja l’utilitzaven, de fet a Castelldefels ja van per la tercera app, i d’altre banda “molts veïns ja ho demanaven i a Gavà encara s’utilitzaven parquímetres que només acceptaven monedes, sense la opció d’utilitzar targeta, amb l’inconvenient que això comporta”.

Des de l’ajuntament “sempre fugien d’estudi dient que això ja ho farien quan hi hagués una app única per a l’AMB (com si els mòbils només poguessin tenir una app…) i quan es renovessin els parquímetres de Gavà”. Els republicans denuncien que, “quan es van renovar els parquímetres, que per fi incorporaven la opció d’utilitzar targeta, i ja hi havia diversos municipis que compartien la mateixa app, a Gavà seguíem sense incorporar aquesta eina digital tant útil, fet que xoca amb la voluntat de ser ciutat Smart i que Gavà va aconseguir el març de 2020”.

Esquerra recorda a més que “ja hi ha una app metropolitana, però Gavà segueix depenent únicament dels parquímetres per a la zona blava. És a dir, tenim una ciutat Smart on encara no s’ha canviat res pel que fa a la digitalització dels serveis”.

Des de ja fa uns anys “molts municipis han habilitat una app d’aquest tipus per als mòbils que permet als usuaris pagar la zona blava de manera còmoda i fàcil”. Entre les funcions habituals que presenta hi ha la de “l’avís quan queda poc temps d’estacionament i, en molts casos, la d’ampliar aquest temps sense necessitat d’estar a prop del cotxe”.

ERC farà aquesta petició, de nou, en forma de Prec en el proper Ple Municipal ordinari del mes de maig.