ERC celebra la Diada 2018
ERC Gavà fent la seva ofrena floral.

ERC Gavà ha comptat amb la presència del president de la federació comarcal d’ERC al Baix Llobregat i L’Hospitalet i diputat al Parlament, Jordi Albert, en els actes alternatius i marcadament sobiranistes per commemorar la Diada a la ciutat, esdeveniment que els propis republicans van instaurar al 1992, i que aquest 2018 ha registrat la seva màxima participació per part d’entitats diverses.

El portaveu del grup municipal i candidat a alcalde a les eleccions del maig, Albert Massana, assegurava que, per a ell, “el projecte municipalista i el nou projecte de país són sinònims” i ha defensat “la tasca rigorosa d’oposició feta durant aquest temps a l’Ajuntament”. Massana ha dit que “hem mantingut la il·lusió i, amb la celebració de l’1 d’Octubre, hem donat resposta a la demanda de la gent, tot i la guerra bruta de l’estat. En aquesta Diada deixem clar que mai renunciarem al nostre dret com a país”

Massana considera que “governar els ajuntaments és el primer pas per assolir la República Catalana perquè, tot i comptar amb un finançament precari, aquesta és la institució més empàtica i pròxima a la gent”. Massana diu que, ara, més mai, “cal que defensem la democràcia del nostre projecte de futur junts en estratègia, però amb unitat d’acció post electoral”, diferint així, de la proposta de Castellano de forjar un únic projecte sobiranista preelectoral.

El líder comarcal d’Esquerra, Jordi Albert, va centrar la seva intervenció en la defensa del mandat de l’1 d’Octubre “un camí ple d’entrebancs amb empresonats i exiliats. Esquerra sap que el més preuat que té el país és la seva gent, per això compartim les lluites, la lluita social, la del carrer, i ho fem amb la convicció que el futur i el present immediat serà millor. Nosaltres no diem res a la gent que crida: “Arriba España”, nosaltres els responem: i “Visca a Catalunya “ i veniu amb nosaltres, perquè el vostre futur serà millor si compartiu la causa republicana. Cada vegada som més i ningú ens podrà aturar, per això alguns amb ràbia es dediquen a retirar llaços grocs” .