ERC va instal·lar una carpa a la plaça
ERC va instal·lar una carpa a la plaça de la Pagesia

La plaça de la Pagesia va ser el lloc triat per ERC de Gavà per commemorar el Dia Internacional de les Dones amb la instal·lació d’una carpa informativa en què hi érem les dues regidores, Marta Jiménez i Mireia Villuendas i els dos regidors de la formació política, el portaveu Miquel Roselló i Andreu Pérez Lorite així com altres integrants d’ERC Gavà

ERC va instal·lar una carpa a la plaça de la Pagesia per commemorar el 8M
D’esquerra a dreta, Marta Jiménez i Mireia Villuendas

En declaracions als mitjans de comunicació local la regidora i secretària de feminismes d’ERC-Gavà, Mireia Villuendas, va parlar de la bretxa salaria entre homes i dones que a Catalunya és d’un 20% i de com les professions menys valorades durant la pandèmia han estat aquelles mes feminitzades. “També veien que son les dones les que justament son les que deixen la feina o demanen excedència o jornades reduïda per cuidar de les seves criatures, de la seva gent gran. Això també acaba repercutint en la seva futura pensió. Ara estem veien les dones que ja son pensionistes, que estan cobrant la pensió de viduïtat o pensió de la poca feina que van tenir perquè van estar treballant poc o gent perquè van estar tenim cura de la família i tenen unes pensions mes reduïdes. Llavors és com una feminització de la pobresa. I això es el que reivindiquen que s’ha d’eliminar”, va dir.

La regidora i portaveu adjunta del grup municipal d’ERC, Marta Jiménez, va remarcar la necessitat que la lluita feminista penetri en totes les reivindicacions socials per exemple la de pensions o la crisi climàtica ja que creuen que les dones son les mes perjudicades: “El que volem simbolitzar és que la lluita feminista no és una lluita aïllada, que lluitar contra la desigualtat, la bretxa salarial, contra la violència, contra les dones al final, és lluitar per una societat millor i una societat millor és la de tothom. I per tant tothom sigui de l’àmbit que sigui o tingui la lluita que tingui l’ha de fer amb una perspectiva que inclogui la mirada feminista”.