erc-compromis-refugiats

El grup municipal d’ERC-Gavà ha registrat una declaració política, per al seu debat i aprovació al Ple d’octubre, on demana que “l’Ajuntament doni suport a la denúncia presentada per l’oenagè Oxfam Intermón davant la Comissió Europea (CE) per l’incompliment, per part del govern espanyol, del seu compromís d’acollida de refugiats en els darrers dos anys”.

Esquerra recorda que “el 26 de setembre del 2015, vint-i-quatre estats de la CE van acordar un pla de recollida de refugiats d’arreu del món, arran de la crisi viscuda per la guerra civil a Síria. Dos anys després, quan ja s’ha complert el termini pactat, Espanya ha acollit un 13,7% del estrangers que s’havia compromès legalment a rebre, un percentatge ridícul que només supera els de Hongria, Polònia, la República Txeca, Aústria, Bulgària i Cròacia”.

Segons les xifres que exposa ERC, “l’estat espanyol estava obligat per llei a acollir 9.322 immigrants reconeguts que estaven esperant asil a camps de Grècia i Itàlia. D’aquests només han arribat 1.279. A aquesta dada s’havien d’afegir 6.565 més, però la Comissió Europea ni tan sols va fer el pas previ d’assignar-los des dels seus punts d’origen i tot va quedar en paper mullat. Alhora, el govern espanyol s’havia compromès, de forma voluntària, a reassentar 1.449 persones provinents de Líbia, Jordània i Turquia. D’aquests, s’han acollit 704, un 48%.”

És per això que Oxfam Intermón va presentar una denúncia davant la CE el passat 18 de setembre del 2017 on es demana “un dictamen i una carta que obri la possibilitat d’actuació per part de la justícia europea”.

 

PUBLICITAT