ERC contra el racisme i el feixisme
Albert Massana

El grup municipal d’ERC-Gavà presentarà una declaració política, al Ple de gener, on demana que “el consistori condemni els grups, entitats i partits polítics que promouen i defensen el racisme, el feixisme i la discriminació”.

La moció alerta “del gir que s’està produint en determinats territoris de l’Estat espanyol, especialment a Andalusia, on grups polítics amb plantejaments homòfobs, xenòfobs, contraris als drets de les dones, als drets dels animals i a la recuperació de la memòria històrica estan assolint presència a les institucions”. És per això, que el text exigeix “tots els esforços en aïllar aquestes organitzacions”.

La declaració d’Esquerra insta “el Govern espanyol, el Congrés, el Senat i les seves institucions equivalents a la Unió Europea, a estudiar canvis a la legislació actual per reconèixer i garantir els drets de les persones i els animals i la recuperació de la memòria històrica”.

També es recorda a la resta de partits polítics i associacions ciutadanes que “l’enteniment i la convivència són factors que s’han de fomentar i que cal evitar que es produeixi la segregació explícita basant-se en criteris tan arbitraris i injustos com són el país de naixement, el color de la pell, l’orientació sexual o la cultura”.