ERC contra la venda armament a Aràbia Saudita
Albert Massana, portaveu d'ERC-Gavà

El grup municipal dERC-Gavà presentarà una declaració política al Ple de novembre demanant al Govern espanyol “la suspensió de la venda d’armes a la coalició internacional liderada per l’Aràbia Saudita que opera actualment a la guerra del Iemen”.

La moció recorda que, “segons Amnistia Internacional i altres organitzacions de cooperació i ajuda solidària, aquesta coalició ha dut a terme més de 18.000 bombardejos amb armes comprades a diferents països, entre ells Espanya. I ha comés, presumptament, nombrosos crims de guerra mitjançant atacs deliberats i indiscriminats contra objectius civils com ara escoles, hospitals, mesquites, fàbriques, mercats, cerimònies de noces i funerals”.

El text precisa que “el Consell de Drets Humans de l’ONU va recomanar a la comunitat internacional, el passat agost, abstenir-se de subministrar armes que puguin ser utilitzades a la guerra del Iemen, on ja han mort almenys 6.000 civils, més de 50.000 n’han resultat ferits i hi ha tres milions de persones desplaçades dins del país”.

A la declaració s’assenyala també que, “entre l’any 2015 i el 2017, l’Estat espanyol va exportar armes a l’Aràbia Saudita per valor de 932 milions d’euros, malgrat el risc de ser còmplice de la comissió de crims contra el dret internacional i els drets humans”.