Albert Massana, portaveu d'ERC a Gavà.

El grup municipal d’ERC a Gavà ha qualificat d’ “electoralisme” la carta que, ara fa uns dies, van signar els alcaldes i alcaldesses metropolitans socialistes, entre ells Raquel Sánchez, demanant a la Generalitat “la reobertura immediata de la restauració”. Els republicans recorden que “estem en la pitjor crisi sanitària, econòmica i social de les últimes generacions” i que la mesura “no és fruit d’un caprici” sinó “per recomanació de molts experts davant el creixement dels casos de Covid a tot Catalunya i al creixent perill de col·lapse de les UCI’s”

Segons ERC del que es tracta és de “compaginar, com es pugui, el control de la pandèmia sense perjudicar, encara mé, l’activitat econòmica”. I per fer això, entenen, “no hi ha cap fórmula màgica ni cap certesa de calendari” ja que “les decisions s’hauran de prendre gairebé al dia”.

També remarquen que “aquestes decisions hauran d’anar acompanyades de totes les mesures d’ajut possibles que les diferents administracions públiques puguin oferir per tal de pal·liar el efectes de la crisi”, raó per la qual, diuen, “cal dimensionar millor les ajudes, solucionar el col·lapse del SEPE, o considerar que potser no és el millor moment per apujar les quotes dels autònoms”

ERC-Gavà, critica el PSC “perquè, en un primer moment, es van negar a repartir des dels ajuntaments les targetes moneder de les beques menjador amb les escoles tancades” i per “difondre falsedats com que la Generalitat no mantindria aquestes beques a l’estiu, quan la realitat és que, per raons legals, no és podien mantenir amb la mateixa subvenció”. També recorden “el cas dels muntatges d’hospitals de campanya a Sabadell, on el PSC insinuava que la Generalitat el volia aturar perquè el feien els militars”, entre d’altres.

Per tot això, des d’ERC-Gavà, defensen “un tipus d’oposició i control basat en la responsabilitat , un mínim de lleialtat institucional i en la cerca de solucions basades en dades objectives”. Malgrat els fets passats, diuen que valoren “molt positivament l’oferiment que fan els alcaldes en la carta citada al principi de posar-se a disposició del Govern per treballar conjuntament” i esperen que això “marqui el final de l’ús electoralista d’aquesta crisi tant greu per part de tots els partits”.