ERC demana el canvi de nom de la Avinguda Joan Carles I
Albert Massana, portaveu d'ERC a Gavà

ERC-Gavà presentarà un prec en el Ple d’aquest mes de juliol per demanar que es canviï el nom de l’Avinguda Joan Carles I. Val a dir, que aquesta no és la primera vegada que la formació fa aquesta petició a l’equip de govern però han decidit insistir en l’assumpte davant “l’allau d’escàndols destapats de l’emèrit”. Segons Esquerra “ara se sap que Joan Carles posseeix una fortuna que mai haguera pogut tenir amb les assignacions i prebendes que rebia com a rei, sinó que es dedueix que Urdangarin no era un aprofitat que es va aprofitar de la influencia que tenia per ser parent de la reialesa (que també), si no que sembla que, simplement, va aplicar el refrany ‘Allà a on aniràs’, farà com veuràs. A més, aquests escàndols també esquitxen de ple el rei Felip, que ja als inicis de la pandèmia del Covid, va anunciar que renunciava a l’herència personal, pel seu origen tèrbol”.

Segons ERC “tenim un rei que ha aprofitat el càrrec de cap d’estat i la inviolabilitat penal associada per enriquir-se fraudulentament, ha cobrat comissions pels seus serveis de “democràcies consolidades” com la del règim saudita, ha utilitzat aquestes comissions per pagar el silenci de les seves ex-amants (com els 65 milions d’euros –que es diuen aviat- a Corinna) i així, desenes d’altres corrupteles que, com en temps passats, els ciutadans ens n’hem d’informar per la premsa de fora del país, ja que a Espanya encara dura la híper-protecció de la monarquia per part dels grans mitjans de comunicació”.

Des d’ERC creuen que “la permanència al nomenclàtor, que en teoria és per honorar vides exemplars, d’un personatge que si ha estat exemple és de com enriquir-se a base de tràfic d’influències només serveix per denigrar la ciutat” i per això demanen “el canvi de nom de l’Avinguda de Joan Carles I pel d’Avinguda del Calamot, indret emblemàtic i punt de referència visual del municipi que, a més, és a prop d’aquesta via i, també, és la via on està situat l’institut públic del Calamot”.