ERC demana més seguretat pels vianants
Imatge actual de la cruïlla entre el carrer Sant Nicasi (de pujada) i el carrer del Centre.

ERC-Gavà proposa al Ple Municipal millores de seguretat per als vianants als carrers de la Rectoria i Sant Nicasi, perquè segons asseguren “els veïns i usuaris habituals d’aquestes dues vies del centre de la ciutat denuncien que, tot i que són de prioritat invertida i, per tant, de circulació màxima a 20 km/h, els vehicles tenen la tendència a anar a més velocitat de la permesa”.

Segons Esquerra “aquest fet es veu afavorit per l’obligació d’aturada dels cotxes que creuen Sant Nicasi pel carrer del Centre, cedint el pas als que hi pugen, la qual cosa convida a aquests últims a accelerar encarar més”.

El grup municipal entén que “aquesta situació genera la contradicció de facilitar als vianants l’ús d’aquests dos carrers, on la vorera i la calçada formen una plataforma única, i, alhora, permetre que els vehicles circulin a una velocitat que posa en clar perill la seguretat de les nombroses persones que hi passen caminant”.

Esquerra proposa, per solucionar el problema, que “el govern municipal instal·li en aquestes vies un sistema de control automàtic i digital de la velocitat que permeti als vehicles adonar-se que estan superant el límit de velocitat i els obligui a reduir-la”.