ERC demana millorar el sistema de recollida de la brossa

El grup municipal d’ERC-Gavà presentarà una proposta al Ple d’abril on insta al govern local “a adaptar al model segregat el sistema de la recollida de la brossa porta a porta que es fa a l’illa del centre i a millorar la dotació de contenidors per seleccionar els residus davant de restaurants i fruiteries”.

En el cas de l’illa, el prec d’Esquerra demana “aprofitar com a referent les experiències d’èxit que es porten a terme des de fa temps a altres municipis catalans on, per exemple, s’estableixen dies concrets de recollida porta a porta de cada fracció”.

ERC reclama també “col·locar més contenidors de matèria orgànica en la proximitat dels restaurants i les fruiteries per facilitar el procés de selecció”. Totes dues iniciatives, segons Esquerra “responen a queixes dels veïns que s’asseguren que a l’illa del centre i davant d’establiments de tota la ciutat que treballen amb aliments frescos, les bosses de brossa contenen residus de forma barrejada perquè els contenidors adients són molt lluny”.

Esquerra proposa, a més, que l’Ajuntament de Gavà “informi millor dels beneficis que comporta la recollida selectiva tant per al medi ambient com per a la reducció del pagament, per part de tots els ciutadans, d’impostos vinculats”.

PUBLICITAT