ERC demana reparar el carril bici de davant del Calamot
ERC demana que s’arregli el carril-bici que hi ha davant l’IES Calamot

El grup municipal d’ERC a Gavà demanarà en el proper Ple Municipal que s’arregli el carril-bici que passa per l’avinguda Joan Carles I, en el tram entre el Carrer Sant Lluís i l’avinguda Eramprunyà, on hi ha l’IES Calamot, ja que asseguren “està en molt mal estat, amb esquerdes, bonys i altres desperfectes que constitueix un perill tant pels ciclistes i altres usuaris que fan servir altres vehicles com el patinet, com pels vianants que hi passen pel costat”.

ERC afirma que “aquest tram del carril-bici és dels més utilitzats de Gavà i, a més, hi ha un punt del bici-box situat davant la porta de l’IES Calamot”, i que, “per tant, sobta que sigui potser el tram de carril-bici en pitjor estat del municipi”.

Més enllà de la reparació puntual dels carrils bici existents, ERC-Gavà també expressa que “cal debatre el futur d’aquest tipus d’infraestructura al municipi perque ara mateix tenim diversos trams de carrils bici però no estan connectats entre sí. A part segueixen criteris diferents: alguns estan al nivell del cotxes, altres al nivell dels vianants; en el primer cas hi sol haver un carril per cada sentit de la circulació, en el segon són bidireccionals, encara que amb massa poc espai i les bicis que es creuen sovint han de sortir del carril. A més, en el cas dels que estan a nivell del vianant, sense cap separació física, acostumen a ser perillosos pels vianants, especialment pel fet que molts passen just pel davant d’elements com les parades d’autobús o punts de contenidors de brossa. Cal fer un plantejament general per tot Gavà de com volem que siguin aquests espais i unificar criteris”.