ERC demana solucionar la contaminació de la riera dels Canyars

El grup municipal d’ERC-Gavà ha presentat una proposta al Ple d’aquest 22 de febrer on demana al govern local (PSC-Demòcrates) que “solucioni els problemes de contaminació que pateix la riera dels Canyars, agravats en els darrers temps per aigües fecals provinents, presumptament, del complex Barnasud”.

Esquerra recorda al prec que “una de les causes habituals de la contaminació d’aquesta riera es produeix quan plou molt, pel sobreiximent de les aigües de sanejament a la seva llera. Aquest problema s’ha intentat pal·liar a curt termini amb una millora del sobreixidor existent, i a mig termini, amb un projecte per construir una bassa de laminació que contingui l’excés d’aigua en cas de pluja torrencial”.

No obstant això, segons ERC, “la contaminació a la riera segueix, i tot fa pensar que hi ha un altre focus productor d’abocaments sanitaris. Es tracta, presumptament, del complex Barnasud (el mateix centre comercial o un dels edificis que l’envolten). En algun dels seus lavabos la connexió a la xarxa de clavegueram està mal feta i, en comptes d’abocar a la claveguera, ho fan directament a la llera de la riera. Analítiques realitzades recentment per grups ecologistes de la ciutat mostren la presència d’aigües fecals al torrent de forma continuada”.

Per aquest motiu, ERC insta a l’equip de govern a “investigar l’origen real d’aquests abocaments, i a posar-hi solució en el termini més breu possible”.