ERC demana solucions per evitar inundacions

ERC-Gavà presentarà al proper ple municipal una proposta referent “a la problemàtica existent a la plaça Balmes, especialment a la cruïlla dels carrers Sant Pere i Montflorit, que, des de fa un temps, pateix inundacions de manera recurrent”.

Segons Esquerra, “si bé és cert que a Gavà hem patit pluges intenses que han provocat inundacions puntuals en punts concrets de la població, com el pas sota la via de l’avinguda Bertran i Güell, zones a prop del Barnasud o al final de la Rambla, aquests punts ja són reconeguts com a zona inundable pel fet que estan gairebé a nivell del mar i l’aigua que segueix el pendent del poble s’hi acumula”.

ERC assenyala que “la plaça Balmes està sobre el llit d’una antiga riera, canalitzada i subterrània, però tot i així segueix sent una zona que per l’orografia de la trama urbana facilita l’acumulació d’aigua en episodis de pluja intensa, de forma que en algun cas ha inundat els baixos dels habitatges propers”.

Esquerra considera que “molt possiblement, aquests episodis d’inundacions siguin fruit d’un mal estat del clavegueram o la saturació de les conduccions, cosa que provoca la formació d’un tap en aquella zona o a prop, i que s’hi s’acumuli l’aigua fins que desborda i provoca les inundacions esmentades”.

Els Republicans diuen “el manteniment del clavegueram és competència municipal i reclamem al govern del PSC que “faci les accions pertinents per tal de localitzar quin és el problema i, seguidament, hi busqui una solució apropiada per tal que els veïns afectats no pateixin els episodis d’inundació referits”.