El Prat
ERC vol que El Prat esdevingui hub internacional però de manera sostenible

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) vol que l’Aeroport de Barcelona El Prat-Josep Tarradellas esdevingui un hub internacional. Això sí, els republicans “estem preocupats per aquesta qüestió perquè això s’ha d’encaixar amb el sistema sostenible que demanem”, explica el portaveu gavanenc d’ERC, Albert Massana.

Per començar, Massana descarta connectar els aeroports de Reus i Girona amb el de Barcelona, “això no ho podem fer, és impossible, el que s’ha de fer és connectar-los per tren”, assegura. Segons el portaveu republicà, “ningú faria servir aquesta connexió, la gent per exemple no va a Gatwick o a Luton per després agafar un avió a Heathrow, la gent no fa enllaços per avió”.

En opinió de Massana, El Prat “ja és un hub internacional, només li manca una mica més de capacitat”. Per justificar aquesta opinió el portaveu republicà destaca que l’aeroport de Barcelona “cada vegada més estan creixent més els recorreguts de llarga durada, i de fet avui dia és l’aeroport europeu millor connectat amb els demés aeroports, és el que té més línies a qualsevol destí”.

Esquerra està d’acord amb la condició de hub internacional de l’aeroport però en destaca que cal protegir l’espai natural de la Ricarda: “Europa ja d’entrada no permetria que es toquin les qüestions ambientals, de fet és delicte penal molt sever atacar aquests llocs, per tant és del tot incomprensible que hi hagi ajuntaments que diguin que poden fer un bescanvi amb la Ricarda, perdonin però això no perquè és que és delicte penal”.

Per tant, els republicans el que demanen és que l’operativitat d’El Prat “es pugui augmentar fins a la seva màxima capacitat i prou”. En aquest sentit, Massana remet a “la declaració feta per l’Ajuntament de Barcelona, que va ser bastant consensuada entre tots els grups municipals, que apostava per créixer però amb unes condicions mediambientals, de canvi de turisme, i potenciant els aeroports de Girona i de Reus”.

Tot aquest argumentari el traslladaran al proper Ple Municipal de març en aquesta declaració política.