Congrés i el Senat
Gabriel Rufián, potser la cara més visible del grup parlamentari d'Esquerra a Madrid

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Gavà demana el vot per la seva formació en les eleccions generals al Congrés i el Senat del proper diumenge, 23 de juliol. Els republicans gavanencs “reivindiquem la feina feta pels nostres companys en aquestes cambres legislatives on han condicionat a millor diverses iniciatives legislatives que han redundat en la millora de drets i en la vida quotidiana dels ciutadans del nostre país”.

Entre aquestes millores, ERC destaca en primer lloc la qüestió de la llengua catalana, que “hem defensat a l’escola tombant la llei que volia “espanyolitzar” els nens ignorant qualsevol criteri pedagògic o de cohesió de la societat catalana”. També destaquen que el seu grup ha “lluitat per la llibertat dels presos polítics i ha aconseguit l’eliminació del delicte de sedició del Codi Penal a favor de tothom”, recordant que aquest delicte de sedició és “un delicte obsolet que no tenia equivalent en cap legislació dels països del nostre entorn”.

En relació a l’habitatge, els republicans recorden que han “impulsat una llei d’habitatge a nivell estatal per regular lloguers i posar topalls davant l’escalada abusiva, després que el PSOE portés al Constitucional la llei aprovada al Parlament que ho regulava”. I també en l’apartat socials recorden que han “apujat el salari mínim i les pensions i hem defensat els drets de les persones trans”.

Per tot això, Esquerra posa de manifest que el seu partit “sempre està al costat dels interessos de la gent independentment del lloc on estigui la institució on aquests s’han de defensar”.

Esquerra és, segons conclouen els gavanencs, “la garantia per defensar Catalunya, ja que l’independentisme és qui millor defensa el país davant dels de sempre, aquells que anteposen els interessos particulars al davant del benestar de la població”.