ERC Gavà amb el Residu Zero
Albert Massana, portaveu d'ERC a Gavà

El grup municipal d’ERC-Gavà defensarà al Ple de juliol una proposta per integrar l’Ajuntament a l’associació de municipis per la recollida selectiva de brossa porta a porta i a l’Estratègia Catalana Residu Zero.

El prec, segons ERC, “vol aprofitar la implantació a dos barris de la ciutat, el de la Sentiu i el de Bruguers, de la recollida segregada porta a porta”. El govern local ha anunciat també que el proper any estendrà aquest model al centre del municipi, on ja es fa parcialment. Esquerra considera que és, doncs, “el moment perfecte per formar part de l’associació que aplega els municipis catalans que fan servir aquest sistema, per intercanviar experiències i bones pràctiques que permetin optimitzar i millorar la seva aplicació i els resultats finals”.

Per a ERC, “la solució als problemes de neteja i manteniment de l’espai públic que pateix Gavà passa per un canvi de mentalitat i de cultura en referència a la gestió dels residus. Un canvi que s’ha de fer conjuntament des de l’administració municipal i la ciutadania, amb estratègies pedagògiques i didàctiques”.

Seguint aquesta filosofia, l’associació dels municipis que fa la recollida porta a porta organitza trobades tècniques, fa estudis i informes sobre les diferents experiències que s’estan provant, dona suport per crear campanyes de promoció i difusió i també per demanar subvencions. A més, ofereix serveis com ara la compra de bosses compostables, cubells i altres materials. Aquest darrer punt permet un estalvi econòmic als ajuntaments.

L’entitat forma part de la Xarxa de Municipis de l’Estratègia Catalana Residu Zero, que té per objectiu el foment d’una economia circular on la brossa pugui ser transformada en matèria prima, amb el benefici ambiental i econòmic que això suposa. Una raó més per formar-ne part.