ERC Gavà amb els valors republicans

El grup municipal d’ERC-Gavà presentarà una declaració política al proper Ple per “defensar la vigència dels valors republicans, com ara la sobirania popular, la igualtat, la justícia social, el laïcisme i la plurinacionalitat de l’estat”.

La moció coincideix amb la commemoració, el passat 14 d’abril, del 88è aniversari de la proclamació de la Segona República i manifesta “la necessitat de fomentar la pedagogia sobre aquests valors per facilitar el seu coneixement a la ciutadania en el marc del dret a escollir el model d’estat on es vol viure”.

El text remarca la importància de “treballar en la recuperació de les víctimes franquistes que encara romanen a les cunetes, per poder donar sepultura digna i escalf als seus familiars, així com sol·licitar una vegada més la nul·litat dels judicis sumaríssims als condemnats per la dictadura”.

També es demana a les administracions i institucions públiques que “perseverin en la tasca per garantir la memòria republicana i preservar-la de l’amenaça de les noves formes de reacció antidemocràtica, 80 anys després de la finalització de la guerra civil, el 1939”.

Esquerra recorda que “reivindicar la república no és un fet merament folklòric o simbòlic, sinó un reconeixement del que són els seus valors. Es fa república lluitant pels drets socials, civils, de llibertat d’expressió, ideològics i polítics. Uns valors vinculats a la democràcia real, la fraternitat entre pobles, la justícia i la solidaritat”.

La declaració política acaba indicant que “ERC es reclama republicana no només perquè no vol que el cap de l’estat sigui un rei a qui no escull ningú, sinó també perquè considera que la república és la forma de govern en la que tots i totes poden avançar efectivament en la construcció d’un món més just”.