ERC Gavà celebra la investidura de Pere Aragonès
Pere Aragonès

ERC Gavà celebra la investidura de Pere Aragonès com nou president de la Generalitat de Catalunya i destaca que “és el primer president republicà després de la restauració de la Generalitat i després de la dictadura franquista”.

Segons ERC, “la nova legislatura neix amb la voluntat de promoure els canvis necessaris per front a una crisi sanitària, econòmica, emocional i repressiva sense precedents, amb l’objectiu de no deixar ningú enrere i ajudar la gent per fer avançar el país”.

Esquerra assegura que “el nostre país ha de fer front a greus problemes que amenacen els drets bàsics i el benestar d’amplis sectors de la societat, com l’accés a un habitatge digne. I això només es pot fer amb un govern que lideri les polítiques que limitin el preu de l’habitatge i evitin els desnonaments de les famílies vulnerables, que tingui la força per impulsar grans acords socials”.

També diuen que “per aquest nou govern, liderat per ERC l’ecologisme passarà a ser una prioritat indefugible davant la urgent necessitat de fer front als efectes de l’emergència climàtica”, i que s’afrontaran problemes com “la destrucció de llocs de feina, enfrontant-se també al govern de l’Estat espanyol que és incapaç de derogar les reformes laborals que provoquen la pèrdua de llocs de treball per culpa de les grans multinacionals”.

ERC precisa que “la pandèmia ens ha visualitzat, de la forma més dura, les febleses de la nostra economia i dels pilars de l’estat del benestar” i que “el nou govern republicà hi donarà resposta des de la mirada feminista, ecologista i republicana; mostra d’això és la creació de la nova conselleria de Feminismes i Igualtat o la inclusió d’Acció Climàtica en la conselleria d’Agricultura i Alimentació. Estem davant una legislatura clau que reclama la màxima responsabilitat i seriositat”.

ERC Gavà assegura que el nou govern “neix amb la voluntat de transformar-nos en una societat més justa i lliure, de situar-se al costat de la gent i de posar les persones al centre”.