Planta de Nissan a la Zona Franca
Planta de Nissan a la Zona Franca

ERC-Gavà ha traslladat, una vegada més, a través d’un comunicat de premsa “tot el nostre suport als treballadors i treballadores de Nissan”. La situació a la planta que la multinacional té a la Zona Franca de Barcelona és d’una incertesa total. Els sindicats que formen part del comitè d’empresa de les plantes de Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca (CCOO, UGT, USOC i CGT) van convocar una vaga indefinida el passat 4 de maig que ha aconseguit paralitzar-ne la producció, vaga que tenen la voluntat de mantenir fins que no es garanteixi, per part de la companyia i les administracions competents, la continuïtat i la viabilitat de la planta de la Zona Franca i els llocs de treball que en depenen. La planta de Zona Franca dóna feina de manera directa a 3.000 treballadors i, indirectament, a uns 20.000 més a tota la província de Barcelona.

En el seu comunicat de premsa ERC Gavà declara el següent:

  1. Manifestem el nostre total suport als treballadors i treballadores de Nissan, que, des del 4 de maig del 2020, es troben en vaga indefinida per la incertesa a què s’enfronten davant el possible cessament de l’activitat industrial de Nissan als centres de treball de la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac, i Sant Andreu de la Barca.
  2. Reclamem a totes les institucions al més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern central) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan perquè mantingui actives les plantes de fabricació de Nissan i l’ocupació que en depèn.
  3. Expressem la nostra preocupació per les conseqüències que una mesura tan dura pot comportar per al conjunt de proveïdores i empreses auxiliars que treballen per a Nissan, i que afecta més de 20.000 treballadors i treballadores a Catalunya.
  4. Recalquem que el sector de l’automoció és un motor important de l’economia, amb teixit industrial que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de treballadors i treballadores a Catalunya.
  5. Per tot això, instem la direcció de Nissan a replantejar-se les seves possibles decisions dràstiques i exigim una solució que permeti el manteniment de l’ocupació, tant directa com indirecta, del conjunt de persones treballadores, ateses les enormes conseqüències socials que pot tenir al territori.

A més d’aquest suport als treballadors i treballadores de Nissan ERC-Gavà en el seu comunicat agraeix una vegada més, la gran feina que els/les professionals de la salut estan duent a terme, extensiu a tots els/les treballadors/es que garanteixen els subministraments bàsic i, també, agraïm i encoratgem el conjunt de la població que ha de romandre confinada durant tants dies per tal d’aturar l’expansió del coronavirus”-