ERC Gavà defensa l’escola pública
Grup municipal d'ERC a Gavà

ERC ha volgut expressar el seu posicionament en relació a la declaració institucional a favor de l’escola pública que es presenta al Ple d’aquest mes de febrer. Segons el grup municipal, si bé és cert que ells sempre recolzaran “qualsevol iniciativa en defensa de l’escola pública” consideren que “el text promogut pel PSC és propagandístic” perquè els arguments exposatsno s’ajusten a la realitat i culpen la Generalitat de tots els mals, amb afirmacions contradictòries”

Un dels exemples, segons precisen, “és que es diu que la reducció de grups que surten a la oferta pública, està causat per la davallada de la natalitat, quan en veritat es fa a petició de la síndica de Greuges i, a més, ja està contemplat que, si en la preinscripció hi ha prou demanda, els grups es mantindran per mantenir les ràtios actuals, tal com es demanda en la primera proposta de la declaració. És a dir, es reclama al Departament d’Educació que faci una cosa que ja té previst fer”.

ERC també critica que el text diu que “s’està perjudicant l’escola pública” mentre, “al mateix temps, el Departament d’Ensenyament ha fet una reducció de ràtios a les escoles públiques, situant-lo a 19 alumnes per grup a primària”.

Esquerra afirma a més que “en cap moment s’ha permès, per part del PSC, fer esmenes al redactat incorporant les dades que ara exposem adduint la urgent necessitat de presentar aquesta declaració en aquest Ple per reclamar a la Generalitat allò que ja està previst que faci”.