ERC denuncia incompliment del pressupost

ERC-Gavà denuncia que “l’incompliment del pressupost perjudica tots els gavanencs”. Segons la formació, “un pressupost és una de les accions més importants que fa qualsevol institució pública ja que és la concreció del programa de govern i, també, dels acords a què s’ha arribat amb altres partits i, fins i tot, amb diversos agents socials” per això asseguren que “l’incompliment sense una justificació raonable és un fet molt greu pel que comporta de deixadesa o d’incompliment envers la ciutadania”.

Esquerra fa aquestes afirmacions arran de les dades del percentatge d’execució dels pressupostos estatals de 2021, les qual qualifiquen “d’escandaloses, especialment per les diferencies entre les diverses comunitats”, perquè “mentre en unes s’hi ha invertit molt per sobre, prop d’un 20% més a Castella-la-Manxa o la Rioja i un 85% més a Madrid, a d’altres no s’hi ha complert ni la meitat del pressupost, com Astúries, Andalusia i el País Valencià, on s’hi ha invertit poc més del 40%, o Catalunya, on tan sols s’hi ha executat un 35% del previst”.

Esquerra critica que “els incompliments pressupostaris fan que la població catalana sigui de les que menys inversió rep per habitant” i titllen “d’especialment greu la manca d’inversió crònica en les línies de ferrocarril, sobretot en les de rodalies, en que la inversió total va representar tan sols un 19% del que es preveia al pressupost”.

Esquerra diu que “això afecta directament la qualitat de vida i el benestar de tothom” i precisen que “un pressupost no és només un compromís de despesa, és un compromís amb la gent”.