ERC Gavà exigeix la finalització del nus viari de La Parellada
Albert Massana, portaveu d'ERC a Gavà

El grup municipal d’ERC-Gavà ha registrat una moció, per al seu debat i aprovació al Ple del proper 25 de gener, on s’exigeix al govern espanyol que compleixi els seus compromisos d’inversió en infraestructures viàries a Catalunya i, en especial, al delta del Llobregat.

La declaració política es centra en el projecte del nus viari de La Parellada, a Sant Boi, que segons asseguren “afecta molts ciutadans de Gavà en els seus trasllats diaris per treballar, i que està pendent de finalització des de fa més de vint anys, ja que es va licitar el 1996. El gener del 2009, després d’una nova redacció del pla, l’estat va adjudicar les obres per un cost de 57 milions d’euros, però va incomplir, de nou, els terminis previstos per manca de finançament”.

ERC recorda que “al 2016, quan només s’havia executat encara la meitat del projecte, el govern del PP, seguint la seva calculada estratègia d’asfíxia econòmica a Catalunya, va decidir aturar totalment les obres i així segueixen en el moment actual. Des de llavors, aquest important nus de comunicacions no només està inactiu, sinó que els treballs pendents de conclusió obliguen a mantenir una senyalització provisional que penalitza i dificulta les connexions de tot el delta occidental amb Barcelona i la resta de l’àrea metropolitana. Aquesta penalització en la mobilitat afecta també, de forma indirecta, la implantació de noves empreses i la creació de llocs de treball de qualitat a la zona”.

La moció demana que “l’Ajuntament de Gavà expressi el seu desacord per l’actitud del govern espanyol d’aturar les inversions en infraestructures i exigeixi el compliment dels compromisos pressupostaris, finalitzant de forma immediata el projecte del nus viari de La Parellada”.