ERC Gavà insta al govern a evitar atacs ultres

El grup municipal d’ERC-Gavà ha registrat una proposta al Ple d’aquest dijouson insta al govern local a evitar nous atacs d’ultres a la ciutat com el perpetrat aquest mes al local de l’Ateneu Popular La Màquia.

ERC relata que “els fets van passar la matinada del 10 de març, mentre s’estava celebrant un acte musical dins d’aquest espai per autofinançar la Festa Major Alternativa d’enguany. Des de fora, algú va calar foc a les mantes que s’havien posat davant de la persiana de la porta d’accés per esmorteir el soroll i no molestar al veïnat. L’incendi va omplir l’ateneu de fum tòxic i només la ràpida intervenció dels serveis d’emergència va impedir la propagació de les flames dins del local i una tragèdia, tot i que es van produir danys materials”.

Esquerra recorda que “aquest local ha patit els darrers mesos diversos atacs per part de grups d’ultradreta, com ara pintades amb amenaces, llançament d’ous dins de l’ateneu i la intimidació pel carrer d’integrants del col·lectiu. Però mai fins ara s’havia arribat a la gravetat d’incendiar un edifici amb gent a dins, un intent deliberat d’homicidi que el converteix en un atac terrorista contra la democràcia, la convivència i la llibertat ideològica”.

ERC recorda a la proposta que “els atacs amb violència contra el sobiranisme local han anat a més els darrers anys. Un regidor de l’actual consistori va ser amenaçat directament i va patir desperfectes materials al negoci que regentava i al seu vehicle, uns fets que van ser denunciats als Mossos d’Esquadra. També s’han causat agressions físiques a altres persones vinculades a l’entorn independentista gavanenc i desordres als partits del FC Gavà produïts per un grup violent que actuava amb la complaença de l’anterior junta directiva”.

ERC denuncia que “tot això ha passat sota l’absoluta impunitat que permet a aquestes persones -abastament conegudes a la ciutat- actuar sense cap tipus d’impediment. Per aquest motiu, es reclama a l’equip de govern que faci front a aquest greu problema, a través de la Junta de Seguretat Local i dels mitjans que calgui”.

La proposta demana també a l’alcaldessa que, “de forma excepcional, concedeixi un torn de paraula durant el Ple a tots els grups municipals del consistori per tal que condemnin explícitament aquest atac, tot recordant que, justament un dia després, l’11 de març, l’Ajuntament va commemorar amb un acte institucional el Dia contra el Terrorisme”.

PUBLICITAT