ERC Gavà proposa incentivar les plaques solars
ERC Gavà proposa incentivar les plaques solars

El grup municipal d’ERC a Gavà proposarà al Ple del proper 30 de setembre que “s’elabori una ordenança fiscal que incentivi les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica i que bonifiqui en l’impost de l’IBI a qui opti per aquesta alternativa”.

La formació recorda que “un dels objectius en la lluita contra l’emergència climàtica és el camí de la transició energètica, és a dir, substituir la producció d’energia elèctrica en base a fonts no contaminants i que per arribar a un model energètic 100% renovable (objectiu marcat per la llei de canvi climàtic per al 2050 com a molt) una de les principals tecnologies que tenim a l’abast és l’energia solar fotovoltaica. En un país amb tants dies de sol com el nostre és una oportunitat no només per reduir les emissions contaminants sinó que, a més, redueix l’alta dependència energètica de Catalunya”.

Esquerra entén que “les plaques fotovoltaiques permeten al ciutadà no tan sols l’auto-abastament d’energia sinó que també contribuir amb l’energia sobrant a la xarxa elèctrica general i que en molts municipis de Catalunya i del nostre entorn immediat ja s’apliquen mesures per promocionar-les” i recorda que “la llei del canvi climàtic de 2017 reconeix que els ens locals són corresponsables en l’assoliment de l’objectiu del model energètic renovable al 100% i la necessitat d’adoptar mesures de caràcter normatiu que afavoreixin l’autoconsum energètic”. És per això que es mostren sobtats que “Gavà, tant verda i neta, encara no hagi emprés cap iniciativa en aquest sentit”.