ERC Gavà reclama els plans de la protecció civil que falten
Marta Jiménez

ERC Gavà proposarà al Ple Municipal d’aquest mes d’abril que l’Ajuntament elabori i aprovi els plans de protecció civil que li manquen per tal “d’estar preparats per actuar en cas d’emergència”. Segons els republicans “és important que, si arriba el cas, no s’actuï improvisadament i es pugui respondre de manera ràpida i eficaç”.

ERC recorda que “segons la llei de protecció civil de Catalunya de 1997, es designen els plans d’emergència obligatoris que han de tenir els municipis segons les seves característiques” i que “Gavà n’ha de tenir 7 però només en té 4”.

 Plans que manquen

  • Pla especial per emergències aeronàutiques a Catalunya (AEROCAT).
  • Pla especial d’emergències per contaminació d’aigües marines de Catalunya (CAMCAT)
  • Pla especial d’emergències per fortes ventades a Catalunya (VENTCAT)

Esquerra diu que “aquesta situació suposa un incompliment de les normatives” i es tradueix en “mancança d’eines de planificació i organització de recursos humans i materials per millorar la resposta davant un risc greu”.

Per tot això, des d’ERC-Gavà reclama a l’Ajuntament que “aprovi els plans inexistents en un termini no superior als 6 mesos” i que “un cop homologats per la Generalitat, procedeixi a implantar-los al municipi en un màxim de 3 mesos”.