ERC Gavà recorda que cal extremar les precaucions aquestes vacances

ERC-Gavà recorda ala ciutadania la importància de “seguir les mesures d’higiene i distància social per evitar contagis”. El grup municipal assegura que “aquestes vacances estan forçosament marcades per la pandèmia” i “el virus segueix estan ben present”, tal com es veu l’increment de rebrots. Segons Esquerra, “si bé cal gaudir de l’estiu, s’han seguir al peu de la lletra totes les prevencions, tant per un mateix, com per les persones properes, ja que si bé hom pot patir un cas lleu o asimptomàtic, pot ser un vector de transmissió per a la família o els amics”.

Mesures de prevenció generals

  • Mantenir la distància de seguretat (1.5 metres)
  • Dur la mascareta posada, ja que no sempre es pot mantenir la distancia de seguretat, especialment en espais tancats (i portar-la bé, cobrint nas i boca; en cas contrari és com no portar-la).
  • Extremar la higiene de mans.

ERC diu també que “si bé,portar la mascareta és incòmode especialment amb la calor” ho és molt més , “estar mesos intubat en una UCI”. I afegeix que “no és cert que la mascareta sigui perjudicial, ni en pots ofegar per porta-la; hi ha professions que impliquen portar mascareta durant tota la jornada laboral (com personal de laboratori, empreses d’envasat d’aliments o, especialment ara, el personal sanitari) i no els hi passa res”.

A part d’aquestes mesures generals, Esquerra diu que “cal extremar la precaució quan aprofitem les vacances per visitar amics o família amb qui normalment no hi tenim contacte freqüent. En aquestes trobades tendim a relaxar-nos i oblidar la situació en que ens trobem i moltes d’aquestes reunions acaben sent la principal causa de contagi”.

Normes generals en aquestes trobades

  • Procureu reunir-vos en petits grups i, si us trobeu amb persones vulnerables, extremar les mesures de precaució.
  • Eviteu fer abraçades i petons, encara que hàgiu estat confinat i no hàgiu tingut contacte amb altres persones.
  • Respecteu la distància de seguretat d’un metre i mig respecte de les altres persones.
  • No compartiu gots, coberts, begudes ni plats.
  • És molt recomanable l’ús de la mascareta.
  • Extremeu el rentat freqüent de les mans amb aigua i sabó o amb una solució hidroalcohòlica.

 

 

PUBLICITAT