ERC i esport femení
Albert Massana.

El grup municipal d’ERC-Gavà va presentar al passat Ple de març una proposta on instava el govern local a “incloure com a requisit obligatori per accedir a les subvencions municipals per a clubs esportius l’existència a les entitats de seccions i practicants femenines”.

ERC recorda que “l’actual normativa de subvencions a clubs de Gavà ja preveu, com a punts a avaluar en el moment de valorar les sol·licituds, la promoció de l’esport femení i de l’esport adaptat i el nombre d’equips i d’esportistes individuals que prenen part en competicions federades”.

Esquerra assenyala que “l’avantprojecte de la nova Llei de l’Esport estatal que ha aprovat el Consell de Ministres, i que en aquests moments s’està sotmetent al tràmit d’informació previ al seu lliurament a les Corts, preveu l’obligatorietat que totes les federacions tinguin conjunts i seccions femenines. Es vol garantir així un tracte igualitari respecte a les masculines”.

És per això que la formació local va demanar “equiparar la normativa municipal a aquesta nova regulació i fer un salt endavant a la ciutat en la promoció de l’esport femení”.

ERC lamenta que “malgrat les múltiples campanyes propagandístiques del govern local en suport de les polítiques d’igualtat, es va oposar a fer aquest canvi, al·legant que discriminaria les entitats d’esports amb menys practicants femenines”.