ERC i Junts per Gavà rebutjen la sentència en una declaració conjunta
El portaveu de Junts per Gavà, Isidre Casas, i el portaveu d'ERC, Albert Massana

ERC i Junts per Gavà presentaran en el pròxim Ple Municipal una declaració conjunta manifestant “el rebuig a la sentencia pel que comporta de regressió de drets i llibertats “ i exigint “la llibertat immediata dels presos i preses polítics i la seva amnistia”.

El portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, Albert Massana, ha explicat que “volem expressar la nostra més enèrgica protesta contra aquesta sentència que considerem injusta i salvatge. Han trepitjat un jardí de molt difícil retorn, no pararem i ho tornarem a fer fins que puguem votar i estem convençuts que es farà i votarem”.

El portaveu de Junts per Gavà a l’Ajuntament, Isidre Casas ha manifestat que “realment és molt greu el que està passant, estem vivint una regressió de drets i llibertats. Insistim i insistirem i farem el que calgui per a ser escoltats i tenir l’oportunitat de decidir per nosaltres mateixos allò que volem ser en un futur”-

En la declaració política, ERC i Junts per Gavà argumenten que “el passat 14 d’octubre l’estat espanyol va demostrar que davant un moviment pacífic, democràtic i que sempre ha defensat que els problemes es solucionen parlant, ha optat per respondre amb la repressió, la criminalització del pluralisme polític i retallant i limitant els drets fonamentals que defineixen les democràcies i l’estat de dret, com el dret de reunió i manifestació”.

La declaració política expressa en relació a la sentència del Tribunal Suprem “que els presos polítics han estat jutjats per les seves idees i no pels seus actes i que el principal objectiu d’aquest judici polític és criminalitzar la dissidència i les protestes i manifestacions pacifiques, fent que el règim del 78 es mostri com és en realitat: autoritari, repressor de la dissidència i que busca el sotmetiment de l’adversari polític”.

La declaració conjunta acorda “el compromís fonamental d’autodeterminació en base del qual resoldre el conflicte polític existent” i expressa “el caràcter pacífic del moviment independentista” a la vegada que condemna “els intents de criminalitzar-lo”.

ERC i Junts per Gavà demanen en la declaració “que el govern de l’Estat respecti la legitimitat dels càrrecs electes i les institucions, coma màxima expressió de sobirania popular” i refermen la seva voluntat “de garantir els drets i llibertats de tota la ciutadania, el diàleg, la pluralitat política i els principis democràtics”.