Miquel Roselló, portaveu d'ERC
Miquel Roselló, portaveu d'ERC

El Grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Gavà va preguntar al Ple ordinari de setembre sobre les terrasses dels establments de restauració. El portaveu de la formació, Miquel Roselló, va denunciar que si bé durant la pandèmia es va autoritzar una major ocupació de la via pública per garantir les distàncies de seguretat, un cop va vencer aquesta mesura excepcional moltes terrases, especialmente a la Ramba, han augmentat el nombre de taules i fins i tot ocupen la part central del passeig.

“Des d’ERC-Gavà tenim constància que aquesta mesura, en lloc de servir per espaiar les taules, en molts casos ha servit per augmentar el nombre de taules al carrer, i amb elles la brutícia i el soroll que es generen si no es gestionen correctament”, explica Roselló. Segons ERC la mesura expirava el gener d’enguany però hi ha zones ”com la Rambla, on no es veu la reducció sinó que si abans les taules es disposaven a banda i banda del passeig, ara també la part central acostuma a estar ocupada, causant autèntics problemes per a circular-hi, i per descomptat, augmentant el soroll i la brutícia de la via pública, generant una sensació de descontrol i que cadascú fa el que vol”.

L’equip de govern, segons informa ERC en una nota de premsa sobre aquesta questió va repondré que “ a finals d’octubre marcaran de nou les terrasses, reduint l’espai actual i tornant al que hi havia abans de la pandèmia. Així mateix han dit que durant l’estiu s’han fet diversos controls i s’han fet diversos expedients sancionadors. El que no han explicat és la raó d’aquests 10 mesos de retard respecte el que es va aprovar al Ple”.