ERC proposa la reparació del mural de Francesc Macià
ERC proposa la reparació del mural de Francesc Macià

ERC Gavà demanarà al Ple Municipal d’aquest mes d’abril que es procedeixi a reparar el mural de la plaça de Francesc Macià.

Es tracta d’un mosaic creat, l’any 1995, per per Antonio Hervás Amezcua. L’obra, que vol suggerir l’entorn natural del nostre municipi amb el mar i les muntanyes, presenta desperfectes i, des de la seva creació, segons recorden els republicans “ha patit alguns furts, ja que al 2016 es van robar 4 dels relleus fets amb bronze que van ser substituïts sota la direcció de l’autor el 2017. Malauradament, des d’aleshores han anat desapareixent altres de les peces, fins al punt que ara només en queden 4 de les 12 originals sense que, de moment, se n’hagi substituït cap”.

Des d’ERC-Gavà volen deixar constància que sempre han “posat en valor la importància de qualsevol acció cultural i, més encara, quan aquesta es fa per al gaudi de tota la ciutadania, com és el cas d’aquest mural” raó per la qual proposen al Govern Municipal que “es substitueixen les peces que manquen al mural i s’emprenguin les accions necessàries per tal d’impedir que hi hagin més robatoris que malmetin el mural”.