ERC proposa recuperar el parc immobiliari de la SAREB per a fins socials
ERC proposa recuperar el parc immobiliari de la SAREB per a fins socials

ERC proposarà al Ple Municipal d’aquest mes de febrer “recuperar el parc immobiliari de la SAREB (Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de la Reestructuración Bancaria) per a fins socials” Esquerra recorda que “aquest ens es va crear el 2012 en el marc i com a conseqüència dels acords a què van arribar l’estat Espanyol i la UE per al rescat financer, rescat indefugible fruit de l’esclat de la bombolla immobiliària i el seu objectiu era adquirir els actius tòxics de les entitats financeres per sanejar-ne els comptes i reconvertir eles actius tòxics en actius que es poguessin vendre”.

ERC precisa que “aquesta operació de nacionalització encoberta i maniobra per socialitzar les pèrdues no ha impedit que s’hagi desnonat famílies d’habitatges que eren propietat de la SAREB” ideu anys després s’acaba d’aprovar la nacionalització de la SAREB, convertint-la, en la pràctica, en una immobiliària pública amb un deute declarat de 35.000 milions d’euros que, com acostuma a ser habitual, passa a ser un deute públic, és a dir, de tots nosaltres. Per tant, a més de no servir per solucionar el problema de l’habitatge, ha augmentat el deute públic, ja per si estratosfèric”.

Esquerra assegura que “malgrat això, el fet que la SAREB sigui pública fa que tot el seu estoc d’habitatges també ho sigui, i per tant podria constituir, si es volgués, la base per a la creació d’un parc d’habitatge públic que podria ser gestionat directament pels ajuntaments per donar resposta a les necessitats dels seus municipis en matèria d’habitatge social. Si hem de pagar el deute entre tots, cal exigir que reverteixi en benefici de la societat. A l’Àrea Metropolitana de Barcelona hi ha 3.895 habitatges en mans de la SAREB; d’aquests, al Baix Llobregat n’hi ha 946 i a Gavà concretament 34”.