ERC proposa un millor manteniment del sistema de clavegueram
ERC proposa un millor manteniment del sistema de clavegueram

ERC-Gavà proposarà en el proper Ple Municipal “un millor manteniment del sistema de clavegueram”. El grup municipal precisa que ha rebut “diverses queixes veïnals pel mal estat de diversos desaigües del municipi, fet que provoca, quan plou, que no captin l’aigua de pluja i es formin tolls considerables que es mantenen fins diversos dies després de l’aiguat”.

ERC diu que “molts semblen ja unes jardineres, altres plens de terra, brossa o fulles que fa que quedin embossats i alguns que encara hi tenen, malgrat que faci dies que no plou, aigua ja pútrida, amb el problema afegit que acaben sent focus de propagació de plagues (com el mosquit tigre) i malalties (per la proliferació de microorganismes nocius)”.

Segons la formació local, “més enllà de la molèstia que pugi ocasionar pels vianants, el principal problema que el sistema de captació d’aigües no funcioni és el risc de provocar, o agreujar, inundacions quan hi ha una pluja torrencial” i precisen que “a més, cal tenir en compte que tots els experts adverteixen que, amb el canvi climàtic, els episodis de pluges torrencials no només seran més freqüents; també tindran més intensitat”.

ERC demana a l’Ajuntament que “revisi els desaigües del municipi i repari els que calguin”, ja que, recorden, “és responsabilitat seva el bon manteniment del sistema de clavegueram”.