ERC
Albert Massana, portaveu d'ERC a Gavà

ERC-Gavà farà una proposta al Ple Municipal d’aquest juliol, que se celebrarà via youtube, aquest dijous, dia 23, a les 10 hores, per reclamar “l’eliminació de la discriminació racial i la regularització dels migrants”. El grup municipal considera que tot i que “fa més de 50 anys, l’Assemblea de les Nacions Unides va proclamar el 21 de març com el Dia Internacional de l’Eliminació de la Discriminació Racial i avui, en ple segle XXI, és tant necessari com ho era el 1966” perquè “encara no s’ha assolit una societat igualitària”.

ERC lamenta que “avui en dia, a la nostra societat es mantenen actituds de caràcter racista de manera estructural” i que es poden veure en “el comportament d’alguns membres dels cossos policials, i en empresaris i/o promotors immobiliaris que es neguen a facilitar habitatges únicament pel criteri del color de la pell, malgrat que se’l puguin permetre pel seu treball i ingressos”. Així mateix precisa que “les persones descendent d’immigrants, tot i ser nascudes aquí i parlar perfectament el català i el castellà, encara són percebuts com a “estrangers” pel seu color de pell i també acaben patint discriminació”.

Des d’ERC-Gavà creuen que, “des de l’àmbit polític, és fonamental promoure polítiques que facin possible la igualtat efectiva entre les persones sempre respectant la diversitat, que mai pot ser un problema per a una societat, sinó que és la manera d’enfortir els vincles socials. Tothom ha de poder gaudir de les mateixes oportunitats de vida, al marge del seu origen o creença religiosa.”

D’altra banda, els republicans reivindiquen que “la regularització dels migrants és imperativa per tal de poder seguir gaudint d’un Estat del Benestar amb plens drets civils i socials” ja que “l’envelliment de la població requereix la seva plena incorporació al món laboral i contribuir de manera activa en la cotització a la seguretat social, amb treballs dignes i de qualitat, i que puguin fer ús sense por dels sistemes de prevenció i assistència mèdiques i socials”. D’igual manera demanen a l’Estat que “incrementi la lluita contra l’economia submergida, que afecta especialment al col·lectiu de migrants”.