ERC
El portaveu del grup municipal d'ERC, Miquel Roselló (Imatge d'arxiu)

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Gavà preguntarà al govern municipal en el Ple d’aquest desembre sobre l’estat de la implantació a la nostra ciutat del servei de recollida de residus porta a porta. Els republicans volen saber concretament com es troba el desenvolupament d’aquest servei en dos barris on està previst que s’implanti, “els de can Tries i Àngela Roca, a on ja es va presentar el projecte a les associacions de veïns respectives, com a pas previ de la seva implantació el març de 2020, però aquest projecte es va veure aturat per la pandèmia i sembla que segueixi aturat”.

Els republicans recorden que “la recollida selectiva porta a porta és una iniciativa que consisteix en fer la recollida selectiva dels residus davant de la porta de cada habitatge en uns dies i hores determinats per a cada tipus de residus. Aquest model de recollida selectiva s’aplica tant per a particulars com a comerços que enlloc de dipositar la brossa als contenidors habituals i després els serveis de recollida passen a buidar-los, aquests recullen les diverses fraccions directament a l’origen on es generen els residus”.
Segons apunten des d’ERC, “aquest tipus de recollida, si es fa bé, està demostrat que millora molt la separació de residus i, per tant, assolir una millor gestió dels residus municipals. Indirectament, també s’aconsegueix un municipi més net amb la retirada de contenidors de la via pública, que acostumen a acumular brutícia al seu voltant i són font de males olors i, també, per aquest mateix fet, s’eliminen els abocaments irregulars de residus industrials, runa, etc., que es camuflaven amb la brossa dels contenidors”.
Esquerra destaca que aquest sistema “és present a Gavà La Sentiu, Bruguers i Les Panes/American Lake, en relació als ciutadans particulars, així com també les zones de vianants del Centre en relació als comerços”, i que “és previst que s’ampliï a altres zones de la ciutat que, per les seves característiques, el servei de recollida porta a porta es considera que és la millor opció pel que fa a la gestió dels residus”.

La formació, per últim, es declara “partidària d’aquest model de recollida” i recorda en aquest sentit que, “arran que el govern municipal va iniciar aquest sistema, vam proposar que Gavà s’integrés a l’associació de municipis per la recollida selectiva de brossa porta a porta”.