ERC reivindica com el vot útil del sobiranisme

Des de la carpa situada, avui, a la plaça Constantí Bruach, ERC-Cat Sí ha estat fent campanya a peu de carrer. El portaveu d’Esquerra a nivell local, Albert Massana, afirmava “que és un matí fred”, però que “encara fa més fred a Estremera”, recordant, així, els empresonats pel procés. Massana ha assegurat que “som aquí per fer República amb majúscules” i ha qualificat de “delicte” l’aplicació del 155.

Ramon Castellano

En aquest mateix sentit, s’ha pronunciat Ramon Castellano, de Demòcrates a Gavà, formació integrada també en aquesta candidatura. Castellano manifesta que “en els moments actuals la prioritat és recuperar la democràcia real i retornar la veu al poble”. També subratlla que “aquestes no són unes eleccions normals perquè el 155 està destruint les institucions catalanes”, i ha demanat el vot per “recuperar la normalitat”.

Josep Campmany

El president d’ERC a Gavà, Josep Campmany, ha explicat que “existeix cert neguit per part de la gent davant una possible victòria dels del 155”, panorama que, al seu entendre, serà difícil si “hi ha una gran mobilització cap a les forces del sobiranisme, tot i que en aquestes eleccions, nosaltres som el vot útil”.

Marta Jiménez

La regidora d’ERC a Gavà, Marta Jiménez, diu que “cal anar a votar pels nostres drets civils i polítics, per la democràcia, per plantar cara al 155, pels empresonats i exiliats, per totes les persones que l’1 d’Octubre van voler votar i van patir carregues policials i per tota la violència institucional que ha vingut després i que necessitem revertir”. Jiménez afegeix que “és important que cap vot independentista es quedi a casa” i que “ningú es desanimi perquè estem en una nova etapa del camí i cal afrontar-la amb la força de tothom per plantar cara al govern central”.