ERC valora positivament el debat preelectoral sobre el clima
Foto: Juan Antonio Heredia (Facebook)

ERC ha valorat positivament la celebració del debat titulat “Reptes ambientals i propostes per Gavà 2023-2026” del passat dijous 20 d’abril. L’acte, moderat per la periodista Eva Comas, va estar organitzat per les entitats ecologistes (UME, Quercus,La Mata de Jonc, Les Agülles-EeA i Aturem el Pla de Ponent) i va comptar amb la participació de diverses candidatures que es presenten a les properes eleccions municipals.

El debat es va estructurar en 6 preguntes temàtiques que els diversos representants dels partits que hi van assistir van respondre exposant alhora les seves propostes sobre medi ambient i finalment, els assistents al públic van poder preguntar el que creien convenient.

Les 6 preguntes, elaborades per consens de les entitats organitzadores, van ser l’emergència climàtica, urbanisme i medi ambient, l’aigua, la sequera, la biodiversitat i la pagesia.

En aquest debat no hi van anar tots els partits. El PP va excusar la seva assistència per motius d’agenda i el PSC va rebutjar a darrera hora assistir-hi.

Segons ERC “l’acte va ser profitós perquè el debat i la confrontació d’idees diverses, és el fonament de la cultura democràtica, i sobta que un partit que diu que té tantes propostes li faci por exposar-les i defensar-les. Segurament el PSC només estigui còmode si pot decidir ell sol les preguntes, les respostes i que ningú li rebati, però això no seria un debat; seria un monòleg. Segurament això és el resultat d’estar masses anys governant i menystenint qualsevol que no opini com ells”.

En tot cas, ERC-Gavà ha volgut “agrair a les entitats organitzadores per convidar-nos a participar en aquest debat sobre un tema tan clau per al futur com és el medi ambient”.