ERC

El grup local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC Gavà) ha fet una anàlisi dels resultats de les recents eleccions generals i ha extret diverses conclusions. El portaveu d’ERC Gavà, Miquel Roselló, ha destacat, en primer lloc, la baixada important dels partits independentistes (especialment el seu). Segons diu, les raons són “un augment de l’abstenció i, sobretot, la concentració del vot en el PSC per contrarestar l’ascens de la ultradreta”. També ha volgut destacar que cal fer un període de reflexió “malgrat que continuem sent decisius per a permetre una majoria estable al Congrés i per garantir millores substancials per a Catalunya”.

Des d’ERC Gavà també creuen que cal que el PSOE tregui les conclusions correctes i decideixi si el seu programa es limita a impedir un govern d’ultradreta “intentant ser el menys d’esquerres possible” o si, per contra, opta per pactar amb les forces progressistes i independentistes. Segons Roselló, això hauria de servir “tant per garantir una solució democràtica al conflicte català i complir les promeses fetes a l’anterior legislatura, com per derogar la llei mordassa i garantir que els pressupostos generals es compleixen íntegrament a Catalunya”.

El portaveu republicà creu que el Partit dels Socialistes ja va malinterpretar els resultats de les eleccions generals de 2019, “amb els pressupostos posteriors a la moció de censura que el va portar al govern i també volent fer govern amb Ciutadans. EL PSOE no pot esperar que per la propera investidura s’hagi de limitar a fer xantatge amb què, si no se li dona suport incondicional, governarà VOX i serà per culpa dels partits catalans”. De fet, ERC creu que és gràcies als partits catalans que hi ha la possibilitat que no governi una coalició on hi hagi VOX.

Finalment, des d’ERC Gavà han volgut agrair la feina feta pels membres de les meses, el personal de l’administració i altres treballadors i treballadores, que ha permès exercir un dret bàsic com és el vot, més tenint en compte l’elevada calor en què s’ha hagut de fer. “Volem fer un reconeixement especial a tot el personal de Correus per la feinada que han fet durant tota la campanya i que, injustament, han estat el blanc d’acusacions falses d’estar alterant el vot”, ha dit Roselló. Tampoc han oblidat la feina voluntària que fan els apoderats i apoderades dels partits, que contribueixen a garantir la transparència de les votacions.