ERC
Miquel Roselló, marta Jiménez i (d'esquena) Andreu Pérez Lorite, els tres regidors que tindrà ERC en aquesta legislatura

Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM) va perdre un regidor a Gavà en les eleccions municipals celebrades ahir diumenge, i va passar dels 4 que tenia en la legislatura 2019-2023 als 3 que tindrà en el període 2023-2027. Tot i això, en nombre de vots segueixen sent la segona força més votada a Gavà amb 2.632 vots, un 15,84% del cens total.

Miquel Roselló, número 1 de la llista republicana, admetia ahir a la nit que “no era el resulta que esperàvem, lògicament, perquè ens presentàvem a unes eleccions que no deixen de ser una competició entre tots, és cert que esperàvem millors resultats”. Al mateix temps, però, també recordava que “mantenim la segona posició, continuem sent la segona força més votada a Gavà tot i que empatem amb 3 regidors amb el Partit Popular”.

L’alcaldable republicà va voler destacar “la molt baixa participació, que ha estat fonamental perquè ha permès que grups petits, com en aquest cas Vox, pugin molt. Això hauria de ser una lliçó per la ciutadania: amb una participació baixa els grups amb menys vots acaben pujant, i en aquest cas ha pujat l’extrema dreta, amb la qual cosa ara ens trobarem amb un dibuix al consistori que serà completament diferent del que teníem. Les dretes han pujat molt i ja veurem què representa això pel poble”.

Roselló assegura que els republicans gavanencs se senten “contents amb el que hem fet, orgullosos de defensar la nostra idea, que hem tirat endavant i creiem que ho hem fet bé, i creiem també que hi ha altres factors que no podem controlar i que són els que han acabat decidint aquest vot final”.

El cap de llista republicà avança, per últim, que “som els que som, estem on estem, i continuarem treballant pel nostre poble perquè creiem en el que fem”.