Façana del Museu

El grup municipal d’ERC presentarà al Ple de gener una proposta on demana al govern municipal “la creació immediata d’una borsa de treball de tècnics de patrimoni per dotar el Museu de Gavà del personal necessari per desenvolupar de forma eficient les tasques que li pertoquen”.

Esquerra argumenta que la demanda “es produeix arran de la situació de personal crítica que viu actualment aquest equipament, ja que, a causa d’excedències i baixes de llarga durada, només compta amb un treballador en actiu, que es veu obligat a cobrir diferents tasques alhora”.

ERC explica que “el Museu té una plantilla mínima de cinc persones, entre la direcció, un tècnic de conservació del patrimoni, un altre de conservació del medi natural, un tercer per fer tasques de difusió i una persona encarregada de la secretaria i l’administració” i considera que “la precària situació que es viu hores d’ara demostra una manca de planificació i d’interès per part del govern local envers una institució emblemàtica de la ciutat, que s’hauria de mantenir i expandir”.

ERC posa en valor la tasca del Museu com a ens encarregat de “vetllar, promoure i investigar el gran patrimoni històric de la localitat, que abasta tota la història de la humanitat”.

Els Republicans recorden que “el ric patrimoni de Gavà podrien esdevenir un potent motor econòmic basat en el turisme cultural”, i per això, “cal reforçar i dinamitzar el Museu de forma urgent”.