erc-demana-la-implantacio-del-sistema-de-park-ride-a-tots-els-municipis-metropolitans
ERC demana la implantació del sistema de park & ride a tots els municipis metropolitans

ERC Gavà demanarà al Ple Municipal que “insti l’AMB i al Departament de Territori de la Generalitat a crear i construir el més ràpid possible el sistema d’aparcaments d’intercanvi metropolitans adequat i que, com a mínim, es contempli la construcció d’un park & ride per municipi per contribuir a lluitar contra el canvi climàtic i la pol·lució a les grans concentracions urbanes”.

Propostes

  • Prohibir o limitar l’ús del vehicle privat en determinades zones, com per exemple als cascs antics ara convertits en zones de vianants (com per exemple, la Rambla i l’Illa de Gavà, on només hi poden accedir aquells vehicles autoritzats o limitar quins tipus de vehicles poden accedir a determinades zones (com s’ha començat a fer a Barcelona amb la zona de baixes emissions, on els vehicles més contaminants hi tenen prohibit l’accés).
  • Mesures que incentiven l’ús del transports públic, ja sigui pel preu (baixant les tarifes dels bitllets) o millorant-ne el servei, fent que escollir utilitzar el transport públic sigui una opció més viable.

ERC concreta que “una de les actuacions que es preveuen per incentivar l’ús del transport públic a l’Àrea Metropolitana de Barcelona és la implantació, en espais propers a les estacions de tren, autobús, metro,.. d’aparcaments d’intercanvi modal (també anomenats “park & ride”)”. Aquests aparcaments actuen com a zones d’intercanvi d’ús del vehicle privat al transport públic. Per exemple, un ciutadà que visqui en una zona o barri on el transport públic o està lluny o els horaris d’aquest el dissuadeixen a utilitzar-lo, enlloc d’utilitzar el cotxe per arribar al destí final, fa una primera etapa en cotxe des del seu domicili fins un park & ride i després agafa el transport públic fins al seu destí. A més, l’ús d’aquest espai d’aparcament és exclusiu i gratuït per als usuaris del transport públic,

Esquerra entén que, “si bé aquest sistema, no elimina completament l’ús del vehicle privat, sí que en redueix el seu ús”

 

PUBLICITAT