consell

L’Espai Maragall ha acollit el plenari de constitució del 2n Consell d’Infants de Gavà, un espai de participació ciutadana on els protagonistes són els gavanencs i gavanenques més joves. Alumnes de 5è i 6è de primària de totes les escoles de Gavà van escollir durant el mes de setembre els seus representants, que seran la veu de la infància i transmetran les idees i propostes que tinguin per la ciutat. Al plenari també hi han estat presents els integrants del Consell de l’any passat, alguns dels quals ja cursen 1r de l’ESO i han cedit el seu càrrec a les noves incorporacions.

Després de la presentació de totes i tots els membres del Consell, des de l’Àmbit d’Espai Públic i Medi Ambient s’han explicat les millores que es faran al Parc del Mil·lenni gràcies a les propostes del Consell d’Infants anterior, tant en el correcan com en les pistes esportives. L’alcaldessa Gemma Badia s’ha dirigit als infants i ha destacat que “podem aprendre molt de tot això: vosaltres apreneu com es fa tot això i nosaltres aprenem de les vostres idees. Tot i les limitacions pressupostàries, heu canviat coses, perquè no anàvem a fer-ho així i ho estem fent com heu dit vosaltres, per això us vull felicitar”. Badia també ha agraït a les escoles, les famílies i els equips tècnics municipals el seu esforç perquè els nens i nenes puguin participar en la millora de la ciutat i perquè la majoria de les propostes hagin tirat endavant. “La part de participació d’aquest consell no només és important perquè és un dret”, ha afegit, “sinó que és important perquè ens ajuda a obrir els ulls als grans. A vosaltres se us acudeixen coses que a nosaltres, com que en fem tantes cada dia, ens passen per alt”.

Finalment, l’alcaldessa ha anunciat els nous encàrrecs que té aquest segon consell. D’una banda, participar en la planificació de les dues festes majors de la ciutat, Sant Nicasi 2024 i Sant Pere 2025, pensant en allò que pugui agradar a la majoria d’infants de Gavà. De l’altra, pensar una acció per la Setmana de la Mobilitat.

L’acte de constitució del 2n Consell d’Infants ha coincidit amb la celebració del centenari de la declaració de Ginebra sobre els Drets dels Infants, així que els nens i nenes han fet la lectura de quins són aquests drets. Finalment, els i les integrants del Consell van expressar allò que els agrada més, els temes que volen treballar i el que els agradaria millorar. El plenari va acabar amb el nomenament oficial de cadascuna de les persones que formen el nou Consell, el lliurament d’un pin a les noves incorporacions i la foto de família.