Residència La Concòrdia de Gavà

Els departaments de Salut i Drets Socials han actualitzat les mesures de seguretat de les residències i centres de dia per a gent gran i persones amb discapacitat en l’actual escenari d’impacte de la covid19.

Principals novetats

Centres residencials

 • Els professionals que siguin casos confirmats amb malaltia lleu o asimptomàtic es podran reincorporar al lloc de treball després de set dies d’aïllament domiciliari, sempre que prèviament romanguin asimptomàtics un mínim de 72 hores, i tinguin un resultat TAR negatiu.
 • Les persones residents que són cas confirmat de la COVID-19 amb malaltia lleu o asimptomàtica estaran en zona vermella fins al dia 10 sempre que no presentin símptomes en els tres dies previs. Aquestes persones poden rebre visites de la família amb cita prèvia, amb un màxim de 2 persones per visita i en espais individualitzats.
 • Pel que fa als contactes estrets, els professionals que ho siguin no han de fer quarantena, però se’ls faran PCR seriades i podran continuar treballant sempre que surtin negatives.
 • Els residents, si estan immunitzats –és a dir tenen posada la dosi de reforç o  han passat la malaltia els 3 mesos previs- , no han de fer quarantena individual a l’habitació, encara que hauran d’estar en espais diferenciats (sala d’estar, menjador, etc.) juntament amb el seu grup de convivència i fent servir mascareta quirúrgica sempre que sigui possible. Se’ls faran PCR seriades i podran rebre visites, sempre i quan el resultat sigui negatiu.
 • En canvi, els residents no vacunats, parcialment vacunats o sense dosi de reforç que siguin contacte estret d’un positiu hauran de fer quarantena individual a l’habitació. També se’ls faran PCR seriades i, si surt negativa, podran rebre visites.
 • Pel que fa a les visites i sortides en general, se’n podran fer a les residències vermelles, però només a les persones residents que estan en zona verda i als contactes estrets dels residents immunitzats, amb les mesures especificades anteriorment. Es manté la limitació a dos familiars per resident, així com el certificat COVID o, en cas de no tenir-lo, caldrà fer un test d’antígens.
 • Els cribratges periòdics es faran amb test d’antígens enlloc de PCR, tant a les residències com als centres de dia integrats en centres residencials.

Centres de dia integrats en centres residencials

 • Els professionals que siguin casos confirmats amb malaltia lleu o asimptomàtic es podran reincorporar al lloc de treball després de set dies d’aïllament domiciliari i sempre que prèviament romanguin asimptomàtics un mínim de 72 hores, i tinguin un resultat TAR negatiu.
 • Les persones usuàries que siguin cas confirmat de la COVID-19 amb malaltia lleu o asimptomàtica hauran de fer aïllament domiciliari fins al dia 10 sempre que no presentin símptomes durant els 3 dies previs.
 • Pel que fa als contactes estrets de professionals, s’aplica el mateix que als centres residencials. I quant als usuaris, si estan correctament vacunats, se’ls faran PCR seriades i podran acudir al centre sempre que els surti negativa i no tinguin simptomatologia.

Centres de dia no integrats en residències

 • Els professionals que siguin cas confirmat  s’incorporen a la feina després de set dies d’aïllament domiciliari. Les persones usuàries que siguin positives de covid-19 han de fer deu dies d’aïllament domiciliari.
 • Els professionals que siguin contactes estrets de covid-19, s’actua igual que als altres tipus de centre, mentre que les persones usuàries correctament vacunades no han de fer quarantena, però sí vigilància de símptomes durant catorze dies. En cas de presentar símptomes, no ha d’acudir al centre i ha de posar-se en contacte amb el CAP a fer-se una prova diagnòstica. Les persones no vacunades o sense dosi de reforç han de fer quarantena durant deu dies en el seu domicili.