Es manté el confinament comarcal a partir de dilluns
Es manté el confinament comarcal a partir de dilluns

Fins al pròxim 26 d’abril es manté el confinament comarcal, així com el tancament de bars i restaurants a les 17 hores, el toc de queda nocturn de 22 a 6 hores o la prohibició de reunir-se els no convivents en llocs privats, entre altres.

La Conselleria de Salut justificava que aquestes restriccions s’apliquen a causa de la taxa d’ocupació de llits de crítics, una tendència que, de no revertir-se, situarà al sistema sanitari “en una posició que afectaria l’activitat ordinària dels hospitals”.

Encara que avui el Procicat continuarà estudiant algunes mesures com són la possible ampliació del confinament comarcal a l’àrea de les regions sanitaris o veguerías i la possibilitat d’aplicar un salconduit cultural perquè la ciutadania pugui assistir a espectacles culturals. No serà fins divendres que ve quan es veurà si finalment s’apliquen aquestes mesures.

Indicadors epidemiològics

La velocitat de propagació continua creixent i se situa en una Rt d’1,39, i el risc de rebrot també creix respecte al dia anterior i ja és de 360 punts. Tots dos indicadors estan a l’alça des de diumenge.

La incidència acumulada per cada 100.000 habitants a 14 dies també repunta i supera els 259 casos