Es planifica la construcció de la piscina descoberta de Gavà
Es planifica la construcció de la piscina descoberta de Gavà

L’Alcaldessa Gemma Badia ha anunciat que “l’Ajuntament treballa ja en la planificació de la construcció del que ha de ser la primera piscina descoberta pública de Gavà”. L’equipament, que ocuparà una superfície aproximada de 1200 metres quadrats, s’ubicarà entre la C-245 i la Masia ca n’Horta, zona que segona Badia “serà d’accés còmode de per a la ciutadania que podrà venir a peu, en bici, en transport públic o amb vehicle, perquè s’ha pensat també amb un espai d’estacionament”.

Badia ha explicat que “en aquests moments hem definit les característiques, i puc avançar que serà una piscina de mida olímpica. El que també volem és que aquest equipament de lleure sigui energèticament eficient i sostenible i, a la vegada, estigui perfectament integrat en l’entorn natural del Parc del Calamot. A més valorarem si podria tapar-se per usar-se també a l’hivern. A partir d’aquí, s’obre un període per rebre diferents projectes arquitectònics i poder triar la millor opció”.

El concurs d’idees es resoldrà abans de l’estiu, i a partir d’aquí s’abordarà la redacció del projecte executiu, procés que anirà en paral·lel a la cerca de finançament. Es preveu que la instal·lació entri en servei abans de 2027.

La masia de ca N’horta

Durant el matí, Badia també ha fet una visita a la Masia de ca N’horta que, des del gener, i amb un pressupost de 133.000 euros, està sent objecte de treballs de consolidació. L’Alcaldessa ha explicat que “es tracta de preservar aquest edifici emblemàtic, que podria tenir, o no, usos lligats amb la nova piscina o amb el que anomenem una Porta a l’Espai Natura de la nostra ciutat”.

Actualment estan en fase d’execució els treballs de reforç de l’estructura de ca n’Horta, amb la voluntat de de garantir la pervivència de la construcció amb tots els seus valors. Les intervencions tenen com a objectiu conservar, protegir i recuperar l’edifici mitjançant la consolidació i restauració dels seus elements i sistemes constructius, sense que això comporti la pèrdua de valor històric, arquitectònic o documental.

La intervenció més remarcable és la retirada de la coberta actual, molt malmesa, i la substitució d’una de nova. Els criteris d’aquesta intervenció són funcionals i tenen la voluntat de reproduir un element característic d’aquest tipus d’edificis.

Així, s’ha projectat una coberta que reprodueixi i recordi la original, utilitzant materials de la mateixa naturalesa com són la fusta en l’estructura i la ceràmica en la cobertura, però amb les tecnologies i propietats d’avui dia. La seva finalitat és poder transmetre una lectura adequada i respectuosa de l’arquitectura popular i tradicional que caracteritza aquests tipus d’edificacions. També es reproduiran els ràfecs segons les tipologies i característiques que conserva la masia en l’actualitat