Es prorroguen les restriccions fin el proper 9 de abril
Es prorroguen les restriccions fins el 9 d'abril

El Procicat ha anunciat que manté durant la Setmana Santa i fins el proper divendres, 9 d’abril, les restriccions vigents per combatre l’expansió de la pandèmia.

Les trobades socials podran ser de 4 persones com a màxim en espais públics tancats, i de 6 persónes com a màxim en espais públics oberts; i que no se’n poden fer en domicilis particulars, on només poden reunir-se les persones convivents.

A més, no es podrà viatjar entre comunitats autònomes, excepte a les Balears i les Canàries.

El toc de queda, o confinament nocturn queda igual: a Catalunya és entre les 10 de la nit i les 6 del matí.

D’altra banda, el Procicat ha determinat que les persones de bombolles diferents poden viatjar en qualsevol tipus d’autocar, tant si és d’una línia regular com si el servei és discrecional.

Les empreses del sector ho havien reclamat després que, diumenge passat, els Mossos d’Esquadra van obligar un autocar de lloguer a girar cua abans d’arribar a Port del Comte, perquè la seixantena d’esquiadors que hi anaven no eren d’una mateixa bombolla.

El Departament de Salut ha notificat 1.741 contagis nous de coronavirus i 16 defuncions més. Hi ha 15 malalts menys de Covid als hospitals, però puja una mica el nombre de pacients a les UCIs. El risc de rebrot augmenta en 4 punts i ara està en els 212, i la velocitat de transmissió creix fins a 1,09. La incidència en funció de la població puja a 196 positius per cada cent mil habitants i la positivitat augmenta fins al 5,18%.