Es prorroguen les restriccions fins el 24 de gener
La policia vigila que es compleixi el confinament municipal

El govern mantindrà una setmana més, fins el diumenge 24 d gener, les restriccions que hi ha vigents a tot Catalunya. Així doncs es prorroga el confinament municipal cada dia de la setmana o el tancament dels comerços no essencials el cap de setmana. Es donaran a conèixer més detalls en la roda de premsa prevista per aquest migdia posterior a la reunió del Procicat.

Restriccions vigents fins ara

  • toc de queda: de 10 de la nit a 6 del matí.
  • reunions: no més de 6 persones, de dues bombolles, de llevat que siguin de convivents. Trobades a l’aire lliure no es permet menjar i beure
  • confinament municipal de dilluns a diumenge, amb les excepcions habituals, per poder visitar familiars vulnerables o anar a la feina. I perimetral a Catalunya.
  • comerç: establiments de més de 400m2 tancats, i el cap de setmana, totes les botigues, excepte el comerç essencial
  • restauració: només poden obrir de 7.30 a 9.30 del matí i de 13.00 a 15.30 de la tarda. Terrasses obertes i aforament limitat al 30%. Menjar per emportar de 19.00 a 22.00, i fins a les 23.00 per fer repartiment a domicili.
  • esport: només a l’aire lliure, i en grups màxim de 6 persones. Gimnassos tancats, excepte piscines amb control d’accés. Es permet l’esport federat a l’aire lliure i les activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs.
  • extraescolars només estan permeses dins del grup bombolla. Les activitats fora del centre escolar, prohibides i les activitats de lleure, suspeses.
  • cultura: aforament del 50%, sense superar les 1.000 persones, si és a l’exterior o en un espai ben ventilat.
  • actes religiosos: aforament del 30%, sense superar les 1.000 persones si és a l’aire lliure o amb ventilació òptima.

Xifres disparades

Entre el 3 i el 9 de gener han mort a Catalunya 365 persones per Covid, una xifra que no es veia des de mitjans de novembre. El total de víctimes mortals és ara de 17.725, segons les dades de Salut.

Espanya, de fet, ha registrat aquest dimecres el rècord de contagis des de l’inici de la pandèmia, amb 38.869 positius. L’anterior, amb 25.595, va ser el 30 d’octubre.

La incidència acumulada en 14 dies per cada 100.000 habitants també puja fins a 492,88, 38 punts més i un índex similar al de mitjans de novembre.