Es reprenen les campanyes preventives de controls policials

Amb la finalització de l’estat d’alarma a tot Catalunya, es reprenen les campanyes de control i vigilancia policials coordinades pel Servei Català de Trànsit. Aquestes campanyes de control dels principals factors de risc de l’accidentalitat havien quedat suspeses arran de la situació d’excepcionalitat provocada per la COVID-19 i ara, amb la finalització de l’estat d’alarma i amb l’increment de la mobilitat en les darreres fases del desconfinament, es tornaran a portar a terme.

Així, coincidint amb la revetlla i la festivitat de Sant Joan, des d’avui i fins el proper dijous 25 de juny, les Policies de Trànsit tindran com a prioritat combatre la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues a les carreteres i municipis de Catalunya. Es tracta de la quarta campanya preventiva que es farà enguany i n’hi ha 9 més de previstes.

Els controls policials de drogoalcoholèmia es desplegaran pel conjunt del territori i es faran de manera aleatòria i en qualsevol moment del dia, per tal de conscienciar la ciutadania que aquesta problemàtica pot provocar accidents de trànsit mortals i greus.

En els dies concrets de la revetlla i la festivitat de Sant Joan i davant les sortides nocturnes convé insistir que el consum d’alcohol i drogues i la conducció són totalment incompatibles i es recorda la importància de la figura del conductor alternatiu. Sempre cal conduir amb les condicions físiques i d’atenció idònies per tal de circular amb seguretat.