esclerosis múltiple
Gemma Badia va dirigir unes paraules als assistents a l'inici de la sessió

Esclerosis múltiple. Estat actual de la investigació i perspectives de futur que afronten els malalts que la pateixen. Aquests van ser els eixos sobre els quals va orbitar la sessió informativa que va tenir lloc ahir a la tarda als baixos del Museu de Gavà. De fet, la sessió es va presentar sota el títol “Actualització en el tractament de l’esclerosis múltiple: Futurs tractaments”, i el primer que va prendre la paraula va ser el cap de la Unitat d’Esclerosis Múltiple de l’Hospital Universitari de Bellvitge, Sergio Martínez Yélamos. Martínez Yélamos venia acompanyat de tot el seu equip, que són els qui van informar als assistents sobre l’estat actual en que es troba aquesta malaltia, els nous tractaments i les investigacions que s’estan duent a terme.

L’acte comptava amb el suport organitzatiu de l’Associació d’Esclerosis Múltiple del Baix Llobregat, que aprofitava l’ocasió per encetar la celebració dels 25 anys de la seva creació. El seu president, Albert Batista, va destacar que en aquests 25 anys que han passat des del naixement de l’entitat “ha canviat moltíssim el diagnòstic i la solució de la malaltia. Per exemple, abans no hi havia cap medicament, i els pocs que havia tenien molts efectes secundaris i no donaven sempre els resultats desitjats. La investigació ha avançat molt i ara, fins i tot, hi ha tractaments amb cèl·lules mare”. Batista es va posar a ell mateix com a exemple d’això en explicar-nos que “estic amb un medicament que s’administra cada sis mesos, i des de que l’estic prenent no he tingut lesions noves, i això és molt important”.

Batista assegura, en relació als avenços en la investigació de la malaltia, que “l’esperança no s’ha de perdre mai, i el que hem de fer és continuar recolzant tot el que sigui investigació, i anar donant difusió de tot el que es vagi descobrint”.

Respecte a la situació dels malalts a Espanya, Batista destaca que “aquí hi ha pocs fons per a la investigació però tenim molts bon metges amb moltes ganes d’ajudar, hi ha moltes ganes de descobrir coses i de tirar endavant amb totes les medicacions que van sortint”.

L’acte s’emmarcava dins de la Setmana de la Inclusió que organitza l’Ajuntament de Gavà, i va ser presentat per l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia.