Escoles Públiques de Qualitat És Clar
Roda de premsa de presentació de la campanya

L’Ajuntament de Gavà ha engegat la campanya “Escoles Públiques de Qualitat És Clar” encaminada a posar en valor la xarxa de centres públics amb projectes engrescadors i innovadors. Els diferents centres de Gavà organitzaran jornades de portes obertes per mostrar a les famílies els projectes educatius i instal·lacions i així ajudar-los a decidir alhora de fer la preinscripció, un període que arrenca el 15 de març. Aquesta acció de difusió, que compta el suport de l’Ajuntament, permetrà, d’una banda, fer visites presencials, però donada la situació sanitària, es farà amb grups reduïts de 10 persones i amb horaris pactats prèviament amb el centre concret. També hi haurà alguns col·legis que es podran conèixer a través de visites virtuals pel seu web i, així mateix, des de la Oficina Municipal d’Escolarització s’oferirà assessorament, en horari de tarda, a les persones que ho necessitin.

També s’han programat dues xerrades, el dies 8 i 10 de març, a la biblioteca Josep Soler Vidal, a les 18 hores.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha destacat “l’enorme interès dels diferents projectes educatius que hi ha, i que posen en valor la vocació, el talent i la capacitat de treball dels equips docents, els quals, durant aquesta pandèmia han fet un esforç ingent, que vull agrair sincerament, per adaptar les classes i poder arribar a tots els infants i joves vetllant per garantir la igualtat d’oportunitats i evitant que ningú quedi enrere i contribuint així a construir societats futures formades i amb esperit crític”.

Sánchez ha reiterat que “les escoles són espais segurs, on no hi propagació del virus gràcies al seguiment estricte de totes les mesures sanitàries i a la tasca pedagògica feta entre els petits

Preinscripció per al curs 2021-2022

  • A Primària serà del 15 al 24 de març.
  • A Secundària, del 17 al 24 de març. Com ja va succeir l’any passat, el procés es farà de manera telemàtica.
  • La campanya és informativa i per això s’envia una carta a les famílies amb infants que han d’iniciar la seva etapa educativa a P3 i els que tenen fills i filles que han de cursar 1r ESO. A la missiva va acompanyada d’un díptic amb tota la informació de les jornades de portes obertes.
  • Es recomana prioritàriament fer els tràmits online https://preinscripcio.gencat.cat/ca/inici/

 

Alguns canvis

El proper curs s’espera que un total de 408 infants de Gavà entrin a P-3. Les places que s’oferten arriben a 500, que s’estructuren en 21 grups, 11 a centres concertats i 10 a públics. Aquestes xifres, segons l’Alcaldessa “suposen la creació d’un grup més, fruit de la reivindicació de la comunitat educativa respecte a aquest curs i que permetran que la quasi totalitat de famílies puguin matricular als seus fills i filles en la primera de les opcions triades. També permet reduir ràtios per classe, la qual cosa, si sempre és important ara ho és més que mai amb la situació de pandèmia”.

Un altra novetat serà la supressió d’un grup d’ESO a l’institut-escola de Gavà Mar i la creació d’un grup nou de Batxillerat a l’ES El Calamot.